Selvhjelpsbøker

"Stress" av Adries Kroese
Dette er en fabelaktig bok om stress, hva som skjer inne i oss når vi stresser og hvordan vi med svært enkle grep kan få kontakt med oss selv igjen og roe ned stresset vårt ved å bruke pusten vår. Boken er stappet full av gode øvelser og har også en CD som følger med som har gode øvelser du kan øve på hjemme. Jeg har for tiden mange pasienter som leser nettopp denne boken og hører på CD. De anbefaler boken til sine venner og gir meg tilbakemelding om at dette var en god bok å lese/lytte til. Kroese har også skrevet andre bøker rundt samme tema - verdt å sjekke ut.

"Å bekjempe lav selvtillit" av Melanie Fennel (Tapir Forlag)
Grunnen til at jeg anbefaler denne selvhjelpsboken, er at den tar for seg noe av det mest grunnleggende hos oss - vår selvfølelse og selvtillit. Hvem vi føler at vi er og hvordan vi opplever at vi burde være står ofte i konflikt hos mange. Dette kan gi symptomer som ligner på depresjon og angst - eller følge depresjon og angst. Mange av mine pasienter har hatt god nytte av å lese deler av boken ut fra forskjellige problemstillnger de har. Boken kan være nyttig uansett om du har vansker med angst, depresjon, spiseforstyrrelser eller andre vansker.

"Senk stresset i familielivet" av Ole Christer F. Lund
Nå har jeg endelig fått tid og ro til å lese denne flotte boken av Ole Christer F. Lund. Jeg kan anbefale den på det absolutt varmeste....Den er godt skrevet, enkel i filosofi og bør erstatte mange andre "oppdragelsesbøker". Den får frem det gode og nære i oppmerksomt nærver (mindfulness) i forhold til en ellers hektisk familiehverdag der begrep som "tidsklemma" ofte kan dominere oss. Jeg har anbefalt denne til flere småbarns foreldre og har fått gode tilbakemeldinger. Videre har jeg funnet mange gode tips til egen familie. Tusen takk til Ole Christer for en herlig bok !

"Trange rom og åpne plasser" av Torkil Berge og Arne Repål

Dette er en svært god og oversiktlig bok om angst i alle former. Den gir en fin innføring i kognitiv terapi og hvordan man selv kan arbeide konkret med angsten sin.Jeg anbefaler denne for alle som sliter med angst eller har pårørende som har angst. Den er på tross av temaet lettlest og har mange gode eksempler som de fleste av mine pasienter med angst har kjent seg igjen i. Å lese denne boken som et tillegg til terapi er svært nyttig for mange.

"Lykketyvene" av Torkil Berge og Arne Repål
Dette er en bok om depresjon. Den beskriver depresjonens natur og hvordan man kan jobbe med de negative tankene som preger oss når vi er deprimerte. Pasienter som har lest denne boken, har fortalt meg at de syns den er både vond og god. Vond fordi de kjenner seg så uendelig igjen i beskrivelsene rundt depresjon, og god fordi det er en vei ut av depresjonen. Det finne mange selvhjelpsbøker om depresjon - også på norsk - men jeg syns denne er den aller beste. Boken gir også en god innføring i hva kognitiv terapi er, og hvordan den brukes for å bekjempe "Lykketyvene".

"128 sider om tvang" av Leif Kennair
Denne boken er faktisk skrevet av min bror! Grunnen til at jeg har den med på listen min, er at jeg har hatt en del pasienter med tvang i det siste og har funnet frem denne boken igjen. Den er liten, lett å ha i veska eller lommen. Er lett og morsom å lese og mine pasienter sier de kjenner seg veldig godt igjen i boken. Den er fin som en innføring i tema tvang, gir en oversikt over behandlinger for tvang og har også mange fine øvelser som du kan prøve ut selv. Boken har som mål å være en del av selvhjelp for tvang, noe mine pasienter har fortalt er bra. Jeg som terapeut har en lettere jobb å gjøre med tvang når pasienten har lest boken - da kan vi bruke tid på det som er vanskelig sammen. Anbefales!


Hva kan jeg hjelpe deg med ?